Vecka 23

Min graviditet - BF Tors 30 jun 2011

Min graviditet startade Fre 24 sep 2010.
Min menscykel är ca 28 dagar
Jag blev gravid ungefär Fre 8 okt 2010 (ägglossningen).
Jag är i vecka 23.
Jag har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0).
Jag är i 5:e kalendermånaden.
Jag är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Jag är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 30 jun 2011 
Jag har 125 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

www.familjeliv.se

Egen kommentar: Känns som om jag är spettad där bak! Ständigt hungrig, annars som vanligt.

I dag har vi hämtat vagnen och vaggan och lämnat igen grinden. Nicko har borrat fast en låskedja på dörren... Vilket påminde mig om den gången när jag pluggade och hade brottomt till en tenta på morgonen... Jag lyckades sno kedjan på vårt kedjelås så jag inte kunde dra ur haspen... När Nicko kom hem den eftermiddagen undrade han varför jag hade skruvat bort hela låsanordningen... Tja, jag kom ju inte ut... Minns att jag stod där och skulle banne mig inte missa tentan för att jag var inlåst i lägenheten så jo, jag skruvade bort hela låset för att ta mig ut. Hehe.

Idag har vi också varit på utförsäljning av barnkläder och hittat superfina kläder åt Kittan. För halva priset och då blir jag så glad! Vi har även beställt ett par nya tapeter till hennes rum. Hoppas att vi inte behöver vänta allt för länge nu. Hon ska få ett fint rum!

Nu sover Nicko och Kit och jag ska slänga mig framför TVn en stund.


Pyjamas med stjärnor Lindex

dsc00643 (MMS)

Pyjamas med stjärnor Lindex


följer samma tema. I love mum and dad från...

dsc00642 (MMS)

följer samma tema. I love mum and dad från hm.


En vanlig dag...

Hur kan det finnas så mycket humör, vilja och envishet i en liten tjej? Kitty alias "tjorvmoster" har i alla fall somnat till slut. Trött efter en hel dag på dagis. I dag köpte vi en grindjävel till ytterdörren för 600 spänn, men den var för kort så den ska åter i morgon. Men Kittan hänger i hadtaget och skruvar med låset så... Köper en låskedja i morgon! Kitty vill gå ut med pappas skor på fötterna, en vante, mammas mössa och handväska... Och så skafferiet, där allt det goda finns... I går tömde fröken bus ut hela flingpaketet och idag en hel kakburk. Måste man låsa skafferiet också? Hon är ta mig tusan precis överallt!

Har fullt upp på jobbet, mycket hembesök, långa körsträckor... Men det är så roligt! Måste säga att mina kollegor är guld värda, de är så himla gulliga allihopa! Det är en klart bidragande anledning till att jag trivs så bra. Och jag ska ha en praktikant från socionomprogrammet nästa vecka... Märkligt! Var det inte jag som var praktikant nyss?? Men det var hösten -08. Tiden går så himla fort...

I morgon hämtas vagnen och vaggan!

House of Metal



Artister

Aeon | Bonnie Lee | Bullet | Crowdburn | Dark Tranquillity | Engel | FKÜ
Ghost | Godless Glenn and the Astro Zombies | Hostile Reaction
Impaled Nazarene | Iscaroth | Katana | Live Elephant | RAM | Sad But True
Samael | Scumkill | Summoned Tide | System Annihilated | TNT
Trident | Triptykon | Twins Crew | U.D.O.

www.houseofmetal.se

Jag måste säga att jag gärna hade gått på House of Metal i år. Men vi bor ju inte kvar i Umeå. Dessutom hade vi inte haft någon barnvakt. Men jag är så grymt sugen på att få återuppleva Dark Tranquillity! Och kanske få vara med på den utlovade efterfesten som inte blev av när vi träffade dem... Och jag vill verkligen, verkligen se Samael också! Jag vill, vill, vill!!! OMG! Jag vet inte var jag ska ta vägen!!! Aahhh! Men jaja, det är väl bara att drömma vidare. Ingen barnvakt, gravid och foglossningar från helvetet är ju kul på sitt eget lilla vis. Ja, det är ju inget hinder för att gå ut för att man är gravid. Men det blir liksom lite besvärligare med en övernattning i Umeå. Men nästa gång kanske =). Skit... ;(. Jag har inte ord för att uttrycka min frustration så hej då...


Lite shopping

Köpte lite kläder när barnbidraget kom, passade på att ta långlunch och shoppa =)

Till Kitty


Lindex

Hon fick även en supersöt blus från H&M, men jag hittade ingen bild på den.


Lindex. Denna klänning köpte jag för ett tag sedan, men visst är den finfin! Var bara tvungen att visa =)

Till Lillepalt


H&M

Visst är de söta?!

Nu ska jag och Nicko passa på att mysa och se film och jag ska vila onda ryggen...


Kitty och lillepalt

Idag har Kitty varit till BVC med pappa och fått spruta och gjort språk- och utvecklingskontroll. Hon var superduktig, fast sprutan gjorde riktigt ont!

Kitty är 84 cm lång och väger 12,1 kilo! Hon har blivit så stor! Hon säger nya ord varje dag, hon är verkligen jätteduktig på att prata. Men jag var det också när jag var liten. Jag pratade tidigt. Jag har fått köpa massor med nya kläder åt henne, hon drar redan storlek 92. Hon hann ha sina kläder i strl 86 i ungefär två månader... Så fort har hon vuxit på sistone. Som tur är ska min mamma plocka ihop lite kläder som kan skickas med Kittys farmor och farfar när de kommer. 

Graviditetsvecka 22

Min graviditet startade Fre 24 sep 2010.
Min menscykel är ca 28 dagar
Jag blev gravid ungefär Fre 8 okt 2010 (ägglossningen). 
Jag är i vecka 22.
Jag har gått 21 fulla veckor och 0 fulla dagar (v21+0).
Jag är i 5:e kalendermånaden.
Jag är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Jag är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 30 jun 2011 
Jag har 132 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 22
Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

källa: www.familjeliv.se

Kan bara säga att jag mår bra, men det är lite jobbigt med kontorsjobb på grund av att det känns som om jag har suttit sönder min arma bakdel.



www.http://se.babycenter.com


Glad alla <3 dag!

I dag är det ju alla <3 dag. Jag och Nicko tog långlunch på stan och jag fick en helt underbar <3 present från body shop. Jag blev så nöjd. Det är sådant man aldrig unnar sig. Vi blev också en vagn och en vagga rikare efter en tur på babyproffsen =). Det blev en svart Baby Travel Dublin och en söt vagga. Ja, se nedan. Har betalat handpenningen på dem och hämtar dem 25:e när lönen kommer. Vi vart som himla nöjda. Det är kampanj på bägge bara den här månaden så det blev lite billigare. På vaggan är det även hjul så man kan lätt dra den mellan rummen när lillepalt sover. Idag har Kitty varit sin första dag på dagis på två veckor. Hon kom hem med två röda hjärtan målade på kinderna.

Vad tycker ni?




Foglossningar... aj.

Så verkar vara fallet. Jag har haft jätteont hela helgen. Det känns som om jag ramlat och spräckt svanskotan ungefär. Inte kul när man har ett busfrö som vill åka pulka och rida ranka och sådana saker. Jag vill inte vara en sådan mamma som ligger på soffan och tittar på när lillbus leker. Det känns inte alls som jag. Jag vill vara en "bullmamma" som bakar bullar och rullar köttbullar. I går bakade jag kladdkaka och chokladsnittar som vi bjöd Krille och Kittys kusiner på. Idag har jag och Nicko gjort chokladbananer i ugn, jättegott! Ni vet, jag kan verkligen inte sitta stilla! Jag är superdålig på att vila. Men det har sitt pris. Jag har ont helt enkelt. Är det foglossningar så kan det mycket väl bli så att jag får dras med det 19 veckor till. Det är inte kul. 


Bäckenuppluckring kallas även foglossning eller symfyseolys
. Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten. Det är en normal process som utvidgar bäckenet. En del kvinnor kan få smärtsamma besvär - andra känner inget alls. Har du besvär eller känner obehag kan du fråga din barnmorska om råd.

Under graviditeten förbereder sig kroppen inför förlossningen genom att producera mer av hormonet relaxin. Hormonet gör att senor, ligament och bindväv mjukas upp. Bland annat mjukas bäckenlederna upp och blir mer töjbara. Det sker för att bäckenet ska kunna utvidgas. Processen kallas bäckenuppluckring eller foglossning.

Symptom: När bäckenlederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. Ofta får du värk i korsryggen, ner i skinkorna eller framtill från blygdbenet mot ljumskarna.

  • du har svårt att gå fort
  • du klarar inte av att ta långa kliv
  • du får ont av att gå i trappor
  • du har svårt att vända dig i sängen
  • du har svårt att komma i gång när du har suttit en stund.

Källa:Vårdguiden.

Nej, nu är det vila, vila. I morgon en ny arbetsvecka.


Vecka 21

Från min graviditetsuträknare på www.familjeliv.se

Vecka 21

Din graviditet startade Fre 24 sep 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 8 okt 2010 (ägglossningen).
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 0 fulla dagar (v20+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 30 jun 2011
Du har 139 dagar kvar till beräknad förlossning.

Jag är på dag 141 av 280 (50,4%)


Just nu vill jag bara gå och lägga mig eftersom Kitty hade svårt att sova natten till idag, förmodligen en biverkning av astmasprayen. Hon var uppe och gästspelade mellan 24.00-03.00. Men icke går det att natta småbus och gå och lägga sig för grannen har disco... Jag och mina grav.hormoner är på krigsstigen här kan jag säga. Blir det inte tyst snart så ska jag då se till att det blir det... Killen är redan varnad så det lär ju inte bli så kul för honom. Graviditetshormoner är inte att leka med. Jag fick hålla i mig för att inte knuffa bort tanten som satte sig bredvid mig på bussen idag. Hon luktade blöt gammal askkopp. Jag ville bara kräkas på henne. Just nu har jag väldigt svårt att förstå att jag har rökt själv. Det finns ju ingen värre lukt än cigarettfimp! Hoff, jag är inte på humör alls... Jag tittade på Disneyfilmen Trassel med Kitty innan vi skulle hoppa i säng och grinade och snorade gjorde jag, det erkänner jag. Sedan skulle det bli så skönt med sängen, men vi får se hur det blir med den biten. Känner att jag förvandlats till supersurasunksara som förmodligen ringer jag störningsjouren en minut efter 22.00.


BabyTravel Dublin

Jag är inne på denna vagn till Kitty och Lillepalt. BabyTravel Dublin. Om jag bestämmer mig för den så köper jag den när lönen kommer (de har den nedsatt med 1000 kr t.o.m 28/2). Är det någon som har någon som helst åsikt eller erfarenhet av den vagnen så skulle jag bli mycket tacksam. Och förresten svart eller brun?



Det råkar inte vara någon som är sugen på att köpa vår Crescent classic -09? Den är i bra skick förutom att suffletten brukar börja glida ned efter att man knatat på ett tag. Detta är egentligen skit samma eftersom vi åtgärdar detta innan vi säljer den, är bara en bult som ska bytas ut. Ska lägga ut den på blocket. Sedan försöka hitta någon annan bättre begagnad vagn som extravagn, som Kitty kan sova i på dagis.

Till salu



Sjuklingar

Är vi allihopa, allihopa! Kitty är inne på andra veckan nu. I går konstaterades det på VC att Kitty har förkyldningsastma, så hon fick en mask att andas i. Det hjälper. Hoppas hon är frisk nog för dagis på måndag för här hemma klättrar hon efter väggarna. Vet ni förresten vad jag såg när jag gick upp på kissrunda vid 04.00 i morse? En liten Kitty sovandes på golvet nedanför sängen! Hon låg där på en en liten hög av pappas kläder och snarkade! Jag ska tillägga att vi tagit bort benen på vår säng just för att hon snurrar så mycket, så fallet blev inte högt. Hon vaknade ju inte ens, haha! Jag har tagit kort med telefonen så ni kan få se sedan. Hjärtat vaknade inte ens när jag lyfte upp henne och stoppade om henne, hon bara blåste på.

Jag är hyfsat frisk och for på jobbet idag efter några sjukdagar. Tusen och åter tusen ärenden, varav hälften var mer eller mindre "akuta". Så kändes det i alla fall. Där fick jag rodda på och försöka boka och boka om försenade och uteblivna besök. Till saken hör att jag skulle få två veckors inskolning på området, men det har jag inte fått för hon jag ska vikariera för började med VAB och slutade med att bli sjuk själv... Annars så känner jag mig som fisken i vattnet.


När liten blir stor...

så ska hon sova i eget rum! =). Kitty sover andra natten i eget rum. Jag nattade henne och hon somnade bums märkligt nog. Det behövdes bara två sagor och en flaska välling så sov hon... Men här ska man inte ta ut någon seger i förskott. Jag och Nicko har boat hela dagen =). Till och med rensat alla garderober, flyttat om och städat... Men ju mer man håller på, desto mer tycker man att man har kvar att göra. Längtar tills Kittys nya tapeter kommer upp! Det kommer att göra så mycket! Idag har jag även varit med kära mormor. Tycker att helgen gått aldeles för fort...


Kitty säger;

Makka Pakka! Makka Pakka är en söt liten figur i favoritfilmerna/böckerna/leksakerna "Drömmarnas trädgård". I morse när vi vaknade satt Kitty i sängen och lästa i böckerna och sa "Makka Pakka, Makka Pakka, Makka Pakka"! Hur sött är inte det? Kitty lär sig nya ord hela tiden. Nu de senaste två veckorna har det kommit ord som "kolla", "min", "mina", "nej" "macka" och "tutte"... Det är så roligt att höra! Ordet "min" har börjat komma rätt mycket nu, något hon lärt sig på dagis skulle jag tro. 

Kittan är sjuk och har redan varit hemma med pappa en vecka. Jag tror det blir en vecka till. Det är så synd att hon inte får gå till dagis och leka. Dessutom har hon rejäl tandsprickning igen och har så ont. Jag tycker så synd om henne... Vet hur ont det gör att få tänder själv...

Jag gick in i graviditetsvecka 20 i går. Halva graviditeten avklarad, halva kvar. Mår bra och det verkar bebis också göra.

På jobbet går det jättebra. Förutom att jag fattar noll av våra nya bilar som går på biogas... Jag har ganska långa körsträckor ibland och det är inte så kul när det har varit så dåligt väder =(. Men jag tycker det är jätteroligt att vara tillbaka! Och jag gillar verkligen jobbet i sig... Så man får ta de dåliga bitarna också.

Nu ska jag bara vila och läsa nya numret av Mama. Nicko har lagt Kit att sova middag.


Makka Pakka! =)


Mitt liv i bilder ;)

Vi hade kära gäster under helgen (torsdag-måndag). Jag saknar min Henna och söta Natalie! Vi har haft så roligt! Det gör ont att vara borta från dem under så långa perioder... Jag hoppas det inte dröjer allt för länge tills vi ses igen!

Jag och Henna



Kitty och Natalie



Här går det undan minsann =)












Och magen den växer...

19 veckor



Lagom trött blivande 2-barns mamma! =)






Det var det det...

Just det, har fått vikariat som biståndsbedömare nu! Jag började i måndags. Jag skulle ha fått långvik, men har ju som sagt "ställt till det" för mig så vi får se hur länge man kan jobba...

TC


RSS 2.0