Promenader...

Det har blivit en hel del höstpromenader. Dessa bilder är från olika dagar. Men goset kan gå själv, utan stöd av mamma eller pappa. Hon springer omkring som ett yrväder dagarna i ända!






Helgen

I lördags vart det pizza, ishockey och poker med trevligt sällskap. I går vart det mat och bak. Nicko lagade skaldjurspaella och jag bakade kanelbullar. Kitty tultade mellan oss iklädd sitt lilla förkläde och skulle hjälpa till! Men nu är goset sjuk och hemma från dagis. Hon har blivit superförkyld. Dock ingen feber än så länge. Nu sover hon och jag har passat på att skriva på första examinationsuppgiften. I morgon börjar jag jobba! Så vi får se hur mycket tid det går att lägga på pluggandet... Men det känns bra att få börja jobba i morgon!


Hur det har gått...

...med jobb och plugg och sånt. Jag har fått vik som pers.ass och som boendehandledare i socialpsykiatrin och det är bra tills vidare. Jag måste ju hålla i gång med arbetandet trots att jag pluggar och nu är det ju bara plugg på deltid så. Har fått klartecken från kursansvarig att jag får göra den större examinationsuppgiften själv (granska en utvärdering i socialt arbete) och det är tur det för annars hade jag ärligt talat funderat en gång till på detta... Men helt lätt är det inte. Satt och läste och upptäckte att någon rivit ut kapitlet som jag behövde. Uppenbarligen var det någon annan som behövde de tmer än mig... Men nog om detta.

Det var så skönt att vara i Kiruna ett par dagar och vila upp sig hos underbara Henna med familj! Ni ska veta att ni är guld världa! Saknar er redan så mycket! Första dagen vi var hemma och jag pratade med Kitty om vad hon och Natalie gjort, så började Kitty titta sig omkring och det var uppenbarligen för att hon förväntade sig att Natalie skulle komma. Å, de var så söta tillsammans de små damerna. Hoppas det inte dröjer allt för länge till nästa gång!
Nu ska vi äta en mycket sen middag. K vägrade somna bland annat. Vi var på stan innan där det var fullt ös och alla affärer höll öppet...


Rekreationsresa...

Vi är i Kiruna på rekreation. Hemma hos underbara Henna och hennes familj. Äntligen! Kitty och Natalie kommer bra överens (men Kitty vill ha allt som Natalie har och göra allt som hon gör). Nu skiljer det inte så mycket på de små damerna nu när Kitty är 13 månader och Natalie 15. Kitty har ju bara kunnat gå i två veckor, men det har gått jättefort för henne, när hon väl fick kläm på det. Nu har Kitty stupat i säng och Natalie är på väg att lägga sig. Då ska vi stora damer faktiskt äta gott och dricka ett gott vin. Det vara bara två år sedan sist vi gjorde något sådant... 

Vi åker tillbaka på måndag redan för både jag och Nicko ska träffa en arbetsgivare på tisdag. Det får jag berätta mer om sedan. Jag har även fått klart att jag får vikariera inom socialpsykiatrin. Chefen ringde. Trots att jag blev inskolad i våras och stack till socialkontoret efter sista inskolningsdagen... Men det kunde ju inte jag förutspå. Det är nog så bra för då har jag iaf råd att gå kurserna.

Nej nu ska jag smaka på vinet!

Arbete och master...

Kitty är lämnad på dagis och jag sitter och ringer runt på olika jobb, vilket är riktigt långtråkigt och pain in the ass! Eftersom det inte givit mig någon vidare utdelning... Än. Men skam den som ger sig! Blir bara så leds på att smila upp mig för arbetsgivare och försöka framställa mig i bra dager, när jag bara vill skrika rakt ut!

I går var jag i alla fall i Umeå på en föreläsning med Stefan Morén och han fick det att låta så enkelt det där med utvärdering och forskningsfilosofi, så jag tyckte att jag såg ljuset i tunneln... eller så var det tunnelseende på grund av trötthet, efter att ha masat mig upp halv fem med en superpigg tös... Just nu försöker jag alltså uppgradera min fil.kand till en fil.mag, alltså studier på master/magisternivå. Jag tänker läsa in min masterexamen på fristående avancerade kurser och har börjat med "kvalitet, utvärdering och verksamhetsutveckling i socialt arbete". Sedan funderar jag på att läsa "socialt arbete med äldre". Fördelen är ju att kurserna går på halvfart så jag kan kombinera med ett jobb. Om jag nu haft nåt! Jävlar, det börjar bli lite bitterfitta-varning på mig, men jag måste få bikta mig lite... Alla mina problem är dessutom alliansens fel... Undra om man skulle börja supa också... Men en sak är säker, blir det en ny moderatregering så kommer vi nog seriöst att utvandra till Norge! Var så säker!


Rödvin och roquefort...

Fredag kväll med vin och ostbricka... Vad säger man. Får se om jag får med alla bokstäver på rätt plats nu för det är TVÅ ÅR sedan jag drack vin! Sedan jag blev gravid med Kitty har jag drucit alkohol EN GÅNG! Det var i början av sommaren som jag tog några kalla med Krille. Då var vi hemma hos oss och spelade Tekken online. Som sagt dricker jag inte speciellt ofta... Men nu tar jag ett och två glas rödvin. Saknart min älskade Hennagumma så sjukt mycket just nu! Vi brukade ha så jääävla kul när det bar av... Innan vi fick våra magar och sedan våra älskade små gryn... Höst som det är så associera jag till hösten i Obbola av någon märklig anledning......

Jag har inte orkat blogga. Jag är lite leds. Men här händer det en hel del. Kitty kom hem från dagis, jag undrar vad de gör med ungarna där, och började gå! Hon kom hem från dagis och börjad äta själv... Så hon lär sig massor just nu! Hon trivs jättebra på dagis och det går hur bra som helst!

Nu ska jag äta räkor och roquefort och mysa med gubben! Och kanske, kors i taket! Bli lite rund om fötterna........

Later!


RSS 2.0