Jobba i morgon!

Jahapp, då börjar man alltså JOBBA i morgon! Det ska bli jättekul. Men. Nu är jag inte mammaledig mer, och blir det någonsin så att jag blir det igen? Det känns lite vemodigt.... I dag har Lilleman pappa-dag och jag satt i datarummet och hörde dem busa och äta lunch tidigare och lilleman var så glad så glad och det var så mysigt att lyssna på dem. De kommer garanterat ha det jättemysigt i sommar. Niklas♥, Kitty♥ och Xander♥. Men det är inte många veckor sedan vi tänkte att "hur fan ska det här gå?". När lilleman var omkring 9 månader så var han jättekinkig och fick raseriutbrott... Men nu är han som en helt annan kille. Glad och nöjd. Jaja, hinner inte skriva mer nu, ska åka till campingen. Hej.

Alexanders första radiostyrda bil! Han tyc...

dsc01556 (MMS)

Alexanders första radiostyrda bil! Han tycker att det är superkul att köra med den! Det tycker hans far också.


storasyster och lillebror! De har börjat l...

dsc01554 (MMS)

storasyster och lillebror! De har börjat leka mer och mer med varandra. Här leker de Blixten och Bärgarn som har kalas. För övrigt lever vi lite campingliv fast vi bor i samma stad, haha, men det är som semester ändå.


Till mig! Lite fredagsmys nu när barnen so...

dsc01553 (MMS)

Till mig! Lite fredagsmys nu när barnen somnat. Ett glas rött, choklad och en bok. Jag som somnade halv åtta igår känner ingen skuld. Puss på er.


Sommaren är häääär!

Idag har jag och Flisa Lisa och Pulvret varit i lekparken och shoppat lite på Solbacken och helsike vad VARMT det är! Det gäller att njuta, för om MINDRE än en vecka börjar jag JOBBA! Men jag ser lite fram emot det också, få träna upp den sociala förmågan :P. Lilleman har blivit så himla stor på bara de senaste veckorna, han är typ inte BEBIS längre... Han är mer ett litet barn. En tuff liten kille. Igår fick Kitty åka husbil med moffa, det tyckte hon vara roligt =). Snart får vi mer storfrämmande hit =). Nu ska jag skynda vidare. Tjo flöjt!

Coola Kitty! Idag är det riktig sommar och...

dsc01548 (MMS)

Coola Kitty! Idag är det riktig sommar och vi svalkar oss med isglass.


tänkte bara hälsa att vi har 25 grader var...

dsc01536 (MMS)

tänkte bara hälsa att vi har 25 grader varmt på våran balkong!


Familjen Kaos

Japp. ibland är vi familjen kaos. Det är ofta rätt kaosartat faktiskt. Men vi har kaos med hyfsad ordning och koll i alla fall... Vi har våra rutiner som vi följer, men det utesluter inte att vi har kaos, sedan hyfsad ordning, sedan kaos igen, det är en ständig växling mellan ordning och kaos i vårt hem. Just nu är det ordning. Barnen sover. De fick leka av sig i lekparken (+12 grader, det ni!) och då blev de trötta. Innan lekparken var det kaos. Kitty var egentligen redan trött fast klockan bara var halv sex. Alexander var också trött, för att han sovit för länge i vagnen (det är ju så skönt!). Idag har vi varit på Stadsbiblioteket och där var barnen glada och det var full rulle... Borde ha åkt till leklandet i stället insåg jag. Men vi rafsade ihop några böcker. Kitty fick några inspirerande böcker om att gå på pottan och jag fick några om trots! Nu ler ni säker och det gör jag också. För nu råder det ordning. =).

Idag pratade jag med Henna-gumman och jag saknar dig så mycket, hela tiden! Jag ser verkligen fram emot att ni kommer förbi i sommar! Och jag ser så mycket fram emot erat bröllop! =).

Nu ska jag duscha och läsa, efter att jag har plockat upp alla makaroner från köksgolvet. Dagens tips: vänta med att plocka upp klibbiga makaroner från golvet, det går mycket lättare att sopa upp dem när de torkat! :P

Jag vet! Jag och sovande bebisar alltså! J...

dsc01524 (MMS)

Jag vet! Jag och sovande bebisar alltså! Jag vet att det finns en och en annan bild på sovande bebis, men det är ju det sötaste som finns! Jag kan i alla fall inte se mig mätt!


De första stegen...

Igår och idag har lilleman tagit sina första stapplande steg helt på egen hand!! Sedan står han längre och längre stunder utan att hålla i sig i något... Kitty började gå när hon var precis 13 månader och då, från att hon började stappla försiktigt till att verkligen gå, tog det typ en vecka... Så tror ni att Xander kanske går runt sin 10-månaders dag?? Kanske, om han inte fegar ur... Men han är ganska tuff faktiskt. Idag försökte han säga lampa, mend et blev laaa-laa-pappa! laa-pappa! Men han tittade och pekade på lampan... Vad kan han säga? Jo, "mamma", "pappa", "heej", "tutte", "nam-nam", "titta" "där"...

Kitty gumman säger mest "NEJ!" och "JAG VILL INTE!" Men i morse när vi pratade om att träden ska få löv oh blommorna ska växa upp ur marken och slå ut..., då satt hon en stund och funderade, sedan sa hon "när blomman vuxit ut så kommer det sedan ett bi till den!" =).

Min älskade make och min underbara unge! V...

dsc01523 (MMS)

Min älskade make och min underbara unge! Vi är på kvällsprommis i det sköna vädret!


Fullt upp ...

... som vanligt!

En vanlig dag:

05.00 Min älskade son vaknar och är superglad, kommer till min säng och sitter och bankar med en leksaksbil i mitt ansikte och skrattar, försöker dyka från sängkanten, vill upp!

05.30 KAFFE! 4 koppar. Bäbin får välling och macka.

07.30 Kitty vaknar, ser Bolibompa och äter frukost. VILL VÄLJA KLÄDER SJÄLV!

08.30 Packar in barnen i syskonvagnen, Kitty vill klä på sig själv och vill INTE åka vagn, småtjafsar och mutar. Hon får GÅ till dagis, men hon måste SITTA för att vi ska kunna komma ner i hissen.

08.45 Lämnar på dagis.

9-11 Prommis med sovande bäbi i vagnen eller hem och träna på Crosstrainern.

11-13 Leker med sonen, plockar undan. Jag kan räkna en Måltidsersättare som min lunch! Och massa äckligt vatten. Lilleman äte nåt som jag förberett dagen innan. (Vill inte ha burkmat ju).

14.00 Kitty kommer hem från dagis (pappa hämtar), hon fikar och sover middag.
Eller: Det är jag som hämtar henne och då går vi till solbacken och handlar.

16.30 Middag som maken oftast lagar och då sitter jag på lekmattan med kottarna eller så är jag Blixten mcqueen =)

17.00-19.00 Plocka undan efter middagen, badar barn (helst tillsammans med dem). Kitty ser film en stund.

19.00 Alexander sover. 19.00-05.00 .

20.00 (ibland senare) Läser saga för Kitty. Kitty sover. Jag hänger upp tvätten och diskar nappflaskor.

20.00-22.00 Vuxen tid! Jag och maken ser på ett efterlängtat avsnitt av "Game of Thrones" och delar ibland på en vinflaska fast det är mitt i veckan =). Alternativt han kollar ishockey och jag läser en bok eller står på crosstrainern... Eller bloggar.

22.00-23.00 Går och lägger mig. Måste få SOVA!!! I bland får jag nästan panik för att jag känner att jag måste hinna sova! Jag vet ju att det är upp före tuppen.

Men om 20 dagar börjar jag JOBBA! Inge mer föräldraledigt för mig med andra ord... Det är lite ledsamt. Tänk att vår lillkille redan blir 10 månader! Snart ett år... Därför njuter jag av att vara hemma, även om jag måste upp 05.00... Är ju så mysigt att få vara med barnen... Alexander som är så gosig och ska kramas och klänga som en liten ap-bebis och Kitty som är så klipsk och så rolig att vara med.... Trots att jag en vanlig dag är ca 75% mamma Sara och 25% är jag Blixten mcqueen (Kittys stora idol) =) =), så kommer man verkligen att sakna den här tiden. Man borde inte behöva jobba heltid när man har småbarn..., men det är en annan fråga. Nu ska jag läsa och sedan sova!




Alexander spelar innebandy! Han skjuter ve...

dsc01520 (MMS)

Alexander spelar innebandy! Han skjuter verkligen iväg bollen med klubban och vet precis hur han ska göra. Pappa har lärt honom. Undrar även om kunskapen finns nedärvt i hans gener?


En glimt av sommar

Idag fick jag sommarkänsla när jag fick ta på mig mina ballerinaskor. Nog för att de var alldeles förstora eftersom jag inte är höggravid med elefantfötter... Tänker på förra sommaren, jag och mina vätskefyllda ben och stödstrumpor under brallorna och när det blev helt olidligt varmt så satt jag på kontoret med kjol och knähöga stödstrumpor och alla på jobbet tyckte synd om mig... Denna sommar ska jag visserligen arbeta och inte ha så mycket ledigt, men jag ser ändå fram emot sommaren... Vi kommer ju ha familj och även vänner här en stor del av sommaren. Jag ser fram emot att kanske bara få gå ut på restaurang eller bio med min make och jag skulle hemskt gärna vilja hitta på något med Sofie och Micke och Johan och Stina! Helt enkelt vara barnledig och umgås. Vara bara Sara. Jag har varit gravid, ammande, bärande, vyssande, bara för att ha en kort paus och sedan börja om som gravid, ammande, bärande, vyssande..! Trött! Framför allt trött. Barnen har alltid varit och ÄR en stor del av mig. Men jag är faktiskt inte enbart mamma-Sara jag är också bara Sara... Jag har känt mig så innanför allt, samtidigt som jag känt mig utanför... Typ jag VILL vara med men jag ORKAR INTE för jag är trött av att vara gravid, ammande, bärande osv, osv... Men nu börjar barnen faktiskt bli stora... Kitty fyller 3 år i sommar, Xander blir snart 10 månader... De är inte lika beroende av att vara med sin mamma under dygnets alla timmar och jag kan och vill inte leva igenom mina barn. Jag ÄLSKAR dem och försöker vara en så bra mamma jag kan, men jag blir ingen bättre mamma av att vara fullkomligt självuppoffrande... En bra mamma är trygg i sig själv och i att vara den hon är (inte bara mamma). För hur kan man annars lära sitt barn att få en bra självkänsla och att de ska kunna stå för vilka de är? I sommar ska de i alla fall få åka på någon djurpark och sova på hotell/camping. En helg borta vill jag i alla fall ha med min fina familj i sommar.


Min första fiskbensfläta! Den blev ganska ...

dsc01504 (MMS)

Min första fiskbensfläta! Den blev ganska fin för att vara min första tycker jag. Så går det när man har lite att göra på kvällarna. God natt.


En trött prins. Det är skönt att sova i bi...

dsc01501 (MMS)

En trött prins. Det är skönt att sova i bilen. Jag lyssnar på musik och Kitty och nicko kollar på skor åt henne. Skönt att bara sitta fem minuter.


Resultat...

Ja, jävlar... jag har bara tränat ordentligt i typ två veckor och jag kan redan stänga knappen på mina gamla älskade sommarbrallor =). Mina baggy- (stavas det så?) jeans är sjuuuukt för stora. Jag som älskar de brallorna, men jag hade för allt i världen inte velat fylla ut dem! Mina andra favvo-jeans kan jag inte stänga knappen på än, men snaaaart hoppas jag. Jag som har haft två 25 kilo plus graviditeter på mindre än två år, har något att jobba med på en del ställen, läs först och främst tjej-magen... Men röven är stl 36 igen... Så när jag häller ner mig i ett par brallor så klämmer det runt magen om det sitter bra i röven, och om de sitter bra i midjan, så hänger det i röven... ;S. Men det var priset för mina ♥♥

Har även börjat med Silica-tabletter (hår, hud, naglar) igen och jag fortsätter att lovprisa dem, för det gör verkligen underverk med håret...! Det är mitt skönhetstips till er, det bjuder jag på. Men då kan väl Du dela med dig av ett av dina skönhetstips! Blink, blink till mina läsare! (Fattar för övrigt inte vart alla ni trogna läsare kommer ifrån ;)... Kommentera gärna nåt ibland så jag vet vem som läser ;) )

En annan grej, jag har länge gått och undrat över varför så många tjejer har så vackra "ballerina-knutar" i håret, något som jag inte lyckats åstadkomma sedan jag klippte bort mitt långa barr... Jag tänkte att de kanske har brödskalkar i håret som man hade "förr i tiden"... När jag började efterforska så visade det sig att det kunde dölja sig skumgummi i knuten... Så jag gick ner på Kicks och frågade varför ingen hade berättat det för mig..?! Tjejen på Kicks sa att det har kommit ut en hårpryl som kallas munk (alltså inte en syltmunk) som man ska ha inne i knuten, men tills nu har man haft en socka inne i knuten! Jag visste ju att det var nåt fuffens! Jag visste det! Jag visste det! Jag köpte en sådan munk, men kommer förmodligen aldrig hinna använda den... Men OM jag nu skulle vilja det så behöver jag inte ha en socka i håret... (tänk typ Nickos gamla tubsocka...) och inte gammalt bröd heller för den delen...

Hårmunkar



Tja!

RSS 2.0