en glad liten kille hälsar god morgon!

dsc01186 (MMS)

en glad liten kille hälsar god morgon!


nu var det länge sedan jag utlovade en bil...

dsc01154 (MMS)

nu var det länge sedan jag utlovade en bild på nya frisyren och snart har det vuxit ut igen. Men det är uppklippt. Nu är all färg borta och det är min riktiga hårfärg jag har! Mycket mörkare än den färg som jag mindes. Inget speciellt händer idag förutom att vi ska på dagis på utvecklingssamtal. Och nu är vi alla friska också! Kram från mig.


kittsan i lekparken med mamma. Lillebror ä...

dsc01151 (MMS)

kittsan i lekparken med mamma. Lillebror är hemma och myser med pappa.


allas vår prinsessa Kitty håller fullt tem...

dsc01142 (MMS)

allas vår prinsessa Kitty håller fullt tempo igen. Det går inte ens att fånga detta lilla yrväder på bild. Jag är fortfarande dunderförkyld och lillprins bus är fortfarande täppt i näsan och har svårt att äta. I kväll blir det hockey, skellefteå aik mot luleå!


Gneis

Idag kom Kittys nya overall! Jag försökte fota den på henne men reflexerna blänker så mycket! Gneis Stingray heter overallen från gneis.se



Jag är fortfarande dunderförkyld och Alexander är täppt i näsan. Kitty är på bättringsvägen och får gå till dagis i morgon. Hon klättrar på mig som en liten apa när hon blir understimulerad. Inte så lätt när man egentligen bara vill vila.

Kitty har fått sitt Liberolinne nu. Den ro...

dsc01126 (MMS)

Kitty har fått sitt Liberolinne nu. Den rockar hon fett i! Hon är hemma från dagis. Vi är dunderförkylda hela bunten. Alex är friskast. Vi pysslar på här hemma. Scrappar, ritar och målar. Datorn är trasig också. Typiskt! Som Kitty skulle ha sagt. Ha det!


En rosa prins! Förkyldningen är tillbaka h...

dsc01123 (MMS)

En rosa prins! Förkyldningen är tillbaka hos oss. Vi kurerar oss med te och vaniljhonung.


Till min dotter -09

Stilla faller snön
ljudlöst näst intill
viktlöst

jag ser snön falla
för första gången
genom min dotters
förundrade ögon
är allting nytt och
gränslöst

från fönstret ser vi
vintern anlända
för första gången
blir vår värld
vit och
ändlös©

♥♥♥

god morgon! Jag försöker att piggna till m...

dsc01118 (MMS)

god morgon! Jag försöker att piggna till med kaffe och Kitty har fått skrällhosta. Hon sitter och bläddrar i en tidning och säger att där är henna och där är stina. Alla brunhåriga är hennor och stinor. Ibland är det mammor. I kväll ska vi kunna se stjärnfall! Hoppas det inte är mulet. TC! Härliga lördag!


Lillprins Bus är trött. Han sov större del...

dsc01087 (MMS)

Lillprins Bus är trött. Han sov större delen av dagen i går, sedan sov han hela natten förutom ett nattmål. Nu sover trötter igen. Det måste man när man växer så det knakar! Vaggan kom till användning ändå. Då slipper vi ha vagnen inne.


Sovit gott...

... i våra nya sängar! =). Kitty ♥ ligger som prinsessan på ärten. Egentligen är sängen för stor för henne just nu, men hon växer och kan förmodligen ha den tills hon flyttar hemifrån. Jag har också sovit lite i liggande ställning. Inte dåligt det! Det var skönt. I går var pappa och Nicko ♥ och tittade på en bil, men tyvärr var det för mycket småfix plus att man skulle vara tvungen att köpa nya däck :(. Men snart, snart hoppas jag i alla fall att vi har någonting att köra runt med... Just nu sover prinsen och om han är snäll och fortsätter med det ett tag till, så ska jag göra precis vad jag vill och absolut inte städa! Så som jag, mormor och Gittan städade i tisdags räckte långt... Vi gjorde en sådan där "en gång om året"-städning... Puh!! Men det var det värt.
Söta Alexander ♥ har ganska länge kunnat skratta, det låter otroligt härligt! Och han är jättekittlig, så när man tar av honom kläderna så gapskrattar han! Haha =). Han har blivit så stadig också, han kan bäras på höften nu... Och så suger han på tummen juuu!!! Det är så gulligt... Tutten ramlar fortfarande ut, men skam den som ger sig! Men han brukar "ploppa" ut tutten bara för att stoppa in tummen i munnen istället.

Sängar... och kaffe!

I går var jag och köpte nya sängar till oss. En ny dubbelsäng till mig och Nicko och en ordentlig säng till Kitty som hon förhoppningsvis kommer att kunna ha länge! Det blev ganska dyrt, men det var det värt! Man måste ju kunna ligga skönt och sova sin skönhetssömn!
I går fick vi äntligen kaffet som barnens farmor beställt åt oss från gotland. Det är med chockladsmak och med Irish cream, vilken är min absoluta favorit! Jag kan inte sluta lukta på kaffet och framförallt inte sluta surpla i mig det! Tack så mycket Anne-Marie!

Till min son

Nu är vi endast
stunden fångas
i de blå
ögonen

jag har alltid vetat
att du skulle bli
en del
av oss

Alexander

denna nya tid
kommer alltid att
stanna
inom oss

i minnet
stannar tidens
visare

just nu när du
ler emot mig

medan livet fortsätter
att skynda vidare

stannar vi
i rummet mellan
en sekund
och nästa©

♥♥♥



Carpe Diem

Igår blev lillprins Bus hela 11 veckor. Tiden bara rusar iväg. Att tiden går så vansinnigt fort gör att man inte bryr sig speciellt mycket om störd nattsömn och saker som man får tacka nej till (exempelvis "modell för en dag"). Det duger gott att se in i prinsens blå ögon och se honom spricka upp i ett stort leénde... Sedan växer de små upp och blir fantastiska, trotsiga 2-åringar med så mycket vilja så de inte riktigt vet vad de vill... Fenomenet med babyns sömn har jag varit med om med hans storasyster också... Baby sover gott i vaggan/vagnen/spjälsängen i flera timmar, PÅ DAGEN! När det blir natt vill baby sova i mammas famn och absolut inte i någon vagga... Det ska vara nära, nära och tankas mjölk och mys och närhet hela natten... Jag sitter och sover med baby i famnen hela nätterna. Lägger man ned baby så vaknar baby direkt! Så var Kitty, så är Alexander. Bara att gilla läget. I morse vaknade jag med Alexanders pekfinger i min mun!!! (Han låg bredvid mig och hade sträkt ut armen och lyckats pilla in fingret i min mun). Men trots att jag har lite ont i ryggen, så käns det ändå så synd att det snart är förbi... Kitty valde att börja sova själv när hon var 8 månader. Då FICK jag inte söva henne i famnen helt plötsligt. Då ville hon ligga själv och somna. Jag som inte ens hade trott att hon skulle kunna somna utan tissen. Men det kunde hon.
Jag och Nicko håller på att scrappa ett fotoalbum till Kitty, som börjar när hon är bebis och sedan fylls det på eftersom... Vi brukar sitta med korten och vara helt nostalgiska. Ändå var det ju nyss! Nicko är för övrigt otroligt duktig på scrapping. Det är inte jag. Och det är ingen falsk blygsamhet... Men jag tänker ändå att det jag gör kommer att uppskattas en dag. Just nu förstår inte Kitty ens att det är hon på korten... Hon blir arg när vi säger att det är hon och så säger hon till på skarpen att bebisen faktiskt är "Axander" =). Älskade, älskade barn!

Caesarsallad! Vi har börjat äta lite kolhy...

dsc01094 (MMS)

Caesarsallad! Vi har börjat äta lite kolhydrater igen, annars tar man bort krutongerna. Idag har mormor och gittan hjälpt mig att storstäda. Tusen tack för er hjälp. Ni är guld värda!


Morgonmys!

dsc01082 (MMS)

Morgonmys!


Trapiche! Ett argentinskt rödvin. Fruktigt...

dsc01078 (MMS)

Trapiche! Ett argentinskt rödvin. Fruktigt och lättdrucket. Ikväll fick jag smaka ett glas av nickos favoritvin. Det var gott! Var nog precis ett år sedan jag drack ett glas. Nu bara chill. Kitty mumsar lördagsgodis och lilleman sover gott.


Dagens barn...


Aj, aj magen!

Mammas lilla ♥ fick såå ont i magen idag! Stackaren var helt tröstlös :(. Varför? Tror att det var rödbetorna jag klämde i mig i går kväll... Drog mig sedan till minnes att småbarn inte ens ska äta rödbetor för att det innehåller nåt som är dåligt för småbarn... Nu åt han ju inte rödbetor direkt, men han fick väl i sig det dåliga genom bröstmjölken... Usch vad hemskt det var att inte kunna trösta sitt ledsna barn, vilket går om det är hungergråt eller trötthetsgråt. Men detta var aj, aj-gråt. Jag bar och han skrek! På ett sådant sätt som Kitty aldrig skrikit på och inte Alexander heller... Nu fick jag en glimt av hur det kan vara med ett riktigt kolik-barn! Lilleman skrek tills han inte orkade mer och sedan somnade han. Efter ett tag vaknade han och åt och somnade om. Nu sover han fortfarande. Jag hoppas verkligen att han inte vaknar och har ont i magen igen! Det är hemskt att se sitt barn lida... Nu har Kitty och Nicko farit iväg till Solbacken. Jag hoppas för Xanders skull att han sover länge och vaknar bra igen! I kväll blir det i så fall att ta ett glas rött till ishockeyn och är det lugnt på kvällen ska jag kanske scrappa lite/pyssla med mina foton... Sånt som man aldrig har tid med. Önskar dygnet hade dubbelt så många timmar! Eller dubbelt så många av de med lite egen tid i alla fall.

RSS 2.0