Majbrasa och annat smått och gott

Vi är nyss hemkomna från majbrasan och det var mycket folk, men annars inte mycket att hurra för. Barnen slocknade i alla fall, så jag väntar på kära maken och chansen att få se en film innan man slocknar själv...

Idag har jag och Kittsan bakat igen. Det blev lite efter eget huvud; irish cream-mums! Jag fotade faktiskt kakan, men jag tänker inte slänga upp bilden här (även om jag tänkte det från första början), det skulle ge en falsk bild av den perferkta hemmafrun/bullmamman (nämligen jag då)... Jag står typ inte i förkläde och huckle på huvudet och ler och gör underbara bakverk... Nej, mina kakor föds ofta ur kaos och vi står där i kaskader av mjöl och socker, Kitty äter allt hon får tag i (även bakpulver) och jag försöker att inte bli stressad och börja svära... Men våra kakor kanske blir bra (goda, fast inte alltid så vackra) för att vi gör dem med kärlek? Och Kitty har i alla fall roligt...

Idag när vi gick till Sunny Hill, så tvärstannade Kitty på vägen, pekade på en tuss hundhår och utbrast; "mamma, titta det är en tomte som har tappat skägget!" =)

Alexander går med gåvagnen fram och tillbaka... Har börjat peka och han äter själv! Jag tycker att det är tidigt att en 9,5 månaders bebis äter själv. Men han vill då inte ha någon burkmat inte! Han ska absolut äta det Kitty äter. Om han inte får det, försöker han ta hennes mat.. Så han äter fiskpinnar, korv och pyttipanna, köttfärssås... Burkmat är blä. Lika bra det, för jag hatar verkligen barnmatsburkar! Svindyra och måste sorteras. Lilleman må ha ett hett temperament och blir han förbannad så blir han det ordentligt. Men han är även tidig med mycket och kan mycket, just för att han är så enormt viljestark!

♥♥

 






Utedagar

Det har varit riktigt fint väder i helg och vi har passat på att vara ute. Igår blev det korvgrillning och idag blev det en tur till Drak-lekparken.







Socialt handikappad!

När man är föräldraledig och inte träffar så mycket folk, förutom om det är någon som råkar ha vägarna förbi här, så tycker jag att man fort tappar sin förmåga att vara spontant social och kunna konversera med andra... Ibland känner jag mig till och med helt socialt handikappad... Jag tycker att jag bara hasplar ur mig fåniga saker när jag försöker "konversera" med de andra föräldrarna på dagisgården... Hur svårt det nu kan vara att säga "god morgon, vackert väder idag!". Jag är bara pinsam... "Jag säger typ "Ka-Ciao", släppt väder idag!" eller "min bebis går upp klockan 05.00 och jag är helt fucking slut!", fast ingen har frågat..!! Sedan hukar jag mellan bilarna när jag ska hem från dagis... Nä. Men nästan. Fast de jag umgås med på dagarna har en låg snittålder, en är 9 månader, en är 2, 9 år och en är 33... Man pratar på ett annat sätt med yngre personer... Sedan är det nästan som om jag säger till vuxna i bland, "Titta, där är traaaaktorn!" "Jaa, ser du, en traaaaktor! Väderprat kan jag inte längre.... Därför ska det bli skönt att börja jobba igen. Så man får träna upp sina sociala färdigheter...

Träning!

Ja, äntligen har jag kommit igång med att träna ordentligt! 40 minuter på crosstrainern om min son tillåter det. Ibland blir det 20 min, i bland 0 min, igår fick jag 33 min... Jag som trampade för brinnande livet som om jag trodde att jag skulle hinna 40 min om jag trampade fortare! Hade nästan glömt hur skönt det var att vara dyblöt i svett! Sedan har vi tagit många turer med vagnen. Jag passade på att gå fram och tillbaka till stan med lilleman när Sessa Lätt var på dagis. Jag gick jättefort. Det känns fortfarande som om jag har foglossningar... Där emot tror jag inte att mina magmuskler är delade... Jag har ju lärt mig tidigare hur man spänner magmusklerna ordentligt när man tränar och det var inte så svårt att hitta tillbaka det... Värre är det dock med de där sabla knipövningarna som jag ALDRIG kom ihåg att göra... Det går bra... så länge jag inte nyser... men det är kanske något jag bör försöka komma ihåg att göra, fast när jag har skrivit klart så är det glömt igen... tills nästa gång jag råkar nysa för hårt... ;) Hur som helst känner jag att jag kan spänna magmusklerna, men det känns som om de är lite på fel plats, typ för långt ut... men det reder sig kanske. Denna fantastiska kropp alltså... Men nu ska det bli fason. Ska belöna mig med två nya tatueringar också, det är JAG VÄRD som har en hel världskarta på magen ;). Eller åtminstone en halv kontinent... ;)

Annars är det som vanligt. Lilleman gör det bebisar är bra på, han vaknar 04.30-05.00 på morgonen och är superpigg. I morse vaknade jag av att han tog tag i min lugg med ena handen och tryckte in sin tutte i min mun med den andra ;).

Nu måste jag sluta för en trotsig liten tjej har kommit upp och hon vill inte sova. Så då får man masa iväg till hennes säng och gosa ned henne!

God natt!

Jag älskar att baka! Idag gör jag tigerkak...

dsc01494 (MMS)

Jag älskar att baka! Idag gör jag tigerkaka för första gången!


Jag kan äta själv!

dsc01493 (MMS)

Jag kan äta själv!


Hemmagjord sushi är vardagslyx! Det tackar...

dsc01492 (MMS)

Hemmagjord sushi är vardagslyx! Det tackar jag maken för! Idag har man hunnit träna och ringa viktiga samtal. En bra dag har det varit!


Nu jävlar! Nu finns det inga ursäkter läng...

dsc01490 (MMS)

Nu jävlar! Nu finns det inga ursäkter längre! Nu börjar det nya hälsosamma livet! Nu ska min post-gravida kropp bli ett minne blott!


Tänk!

Jag har två st ♥♥ som ligger och sover i vagnen! Tänk att min stora tjej är liten ändå... Hon är ju inte ens tre år... Det är som om Gangster knappar in på henne, för han är så stor och före med allt. Tänk så växer han förbi henne... För det är bara 23,5 månader mellan dem och han är pojke. Så snart kommer de tas för tvillingar. Tänk vad lyckligt lottad man är!!!

Prinsen 9 månader!

Kan ni fatta det! Lilleman♥ blir 9 månader idag! Bara tre månader tills han fyller 1 år och ska börja på dagis!! Han har den senaste veckan lärt sig att vinka och säga "hej" och han får inte nog av att göra det. Om man vinkar till honom så vinkar han tillbaka och strålar så man ser alla tänderna och så säger han "heeeeej!" Han säger ju även "titta där!" och "mamma", "pappa" och "nam-nam". Idag försökte han peka på saker men pekade med hela handen... men det är ju en bra början! =)

Lilleman har varit till läkaren med sin hosta och sitt slemmande och läkaren trodde eventuellt att han fått en släng av RS-viruset. Det är tur att han inte är någon mini-bebis, för då hade man ju blivit rädd. Men det är nog så obehagligt att vakna av att han inte får någon luft för att det är så mycket slem i halsen. Sedan hostar han tills han kräks upp det. Men sedan han fick hostmedicinen har det blivit bättre. Fast idag har det varit en trött liten krigare. Jag har också varit trött. Han slog upp sina blå kl 05.00 i morse, så som det är brukligt att bebisar gör. Som tur var somnade han om vid 06.00 och så fick vi sova tills Kitty♥ kom från eget rum 07.00. Det största framsteget är dock att lilleman har slutat att äta på natten! Jag tror det är 5 dagar sedan han åt på natten! =). Ja ni, snart kommer han tjata om att få en moppe, försöka dölja att han börjat snusa, ränner efter tjejer... =)

Lilleman tog sin förmiddagsvila i min famn idag. Han låg med sin rosiga kind på min bröstkorg och snusade med öppen mun så man såg de små risgrynen kika fram... Tanken slog mig, att allt för snart så ryms han inte att ligga mot mitt bröst.., så jag satt en hel halvtimme och bara njöt av honom, för den här tiden kommer inte tillbaka... Finns ingen 15-åring som vill ligga i sin morsas famn... Men det finns väl för all del annat man gör tillsammans med sina barn då! Typ reser, går och hejar på dertas fotbollsmatcher och sådant. =)


Lillprins Bus♥ (Fast korten är typ 1,5 månad gamla och jag slås av insikten att han redan är mycket större!)


Ibland får man hjälpa till med tvätten och...

dsc01482 (MMS)

Ibland får man hjälpa till med tvätten och det är roligt! På dagarna märks det knappt att han är sjuk.


Sagan om is och eld

Sagan om is och eld är en fantasyserie skapad av George R R Martin. Det är en brutal serie med lika många delar fantasy som politiska intriger. Kungar som slåss, riddare, prinsessor, drakar och vålnade i en enda härlig röra =). Påminner lite om Sagan om Ringen. Fast mycket brutalare. HBO har i samarbete med Martin skapat TV-serien "Game of Thrones" som baseras på böckerna och som hade premiär 2011. Just nu går säsong 2 i USA och jag sitter och väntar på att maken ska natta dotter, så att vi kan avnjuta ett avsnitt tillsammans med ett glas vin. För det som de gör mest hela tiden i serien, förutom att spetsa huvuden på pålar, är att de hinkar i sig vin precis hela tiden! Och då blir man sugen... =). Ska precis börja läsa den tredje boken i serien och jag är helt såld! Det jag vill ha sagt är att jag verkligen rekommenderar både böckerna och TV-serien! Fast jag varnar för att den är ganska brutal på sina ställen... =) Oavsett om man gillar fantasy eller inte så är det här i en klass för sig. Det är så mycket mer! Det är mycket av allt som man vill ha och mer där till om jag säger så.

Böckerna...



Och TV-serien...



Sushi-middag!

I går var familjen Anklew här och vi gjorde sushi och tittade på hockeyn. Nicko♥ är ju superduktig på sushi och allt vad det heter så det blev så lyckat! :) Det var jättetrevligt plus fullt kaos =). Kitty och Indra bråkade, sedan lekte de, sedan bråkade de och slogs lite, sedan var de bästa kompisar igen, och så där höll det på. Kitty blev överstimulerad och jättekinkig på kvällen. Bebisarna ville inte sova i kaoset. Men vi hade ändå jättetrevligt och jag drack till och med ett glas rött, vilket jag skulle göra i fredags, men det slutade med att jag blev så trött av ölen jag tog till middagen, att jag somnade! Japp, det är livet på en pinne för en trött småbarnsförälder! =). Men huvudsaken är att man hinner ha det mysigt/trevligt en liiiten stund innan man kastar sig i säng! =) Som nu i kväll hoppas jag att jag hinner se en film innan det är god natt. Men man vet aldrig hur det blir med den saken =).

Har jag sagt.., nej det har jag inte. Lilleman♥ förvånade mig med att prata i går vid frukosten. Han sa Titta där! Titta där, där, där, där! Min lilla pojke! =). Man blir alltid lika glad i hjärtat när de små börjar prata. Det låter så gulligt så det är inte klokt!!! Och när han ska äta så säger han nam, nam, nam, nam! Och så plockar han smörgåsbitar och sätter i munnen =). Inte undra på att man förvandlas till skryt-morsa när han är så duktig!

Nä, det enda som fattas nu är att fara på biblioteket i morgon och låna lite Lz-böcker ta mig tusan! Måste passa på när Kitty♥ är på dagis... Snart börjar man jobba och då finns inte tiden...




Äntligen en kall! Åsså lite lax och sedan ...

dsc01479 (MMS)

Äntligen en kall! Åsså lite lax och sedan ett glas rött på det! Gott!


Utedag

(fast bilderna är från förra veckan)

Det är så härligt när man kunnat börja vara ute. Det går till och med att vara i lekplatserna.
Nu sover gangster och Kitty har somnat i pappafamnen iklädd sin AIK-tröja, framför hockeyn =). Mina ♥.

Gangster tar ett steg mellan soffan och bordet och han kliver och klättrar över allt. Han försöker kliva upp på spisen genom att sätta foten på handtaget på luckan där nere... Som tur är har spisen både tippskydd och skydd för plattorna, men jag är inte riktigt förtjust i klivandet... Men om han slår sig så brukar han ha glömt det sekunden senare... Kitty sover bättre och Alexander sover sämre. Verkar ha mardrömmar. De där två verkar avlösa varandra med det där. Men vi får i alla fall sova tillräckligt bra, så jag menar inte att klaga. Nu ska jag passa på att läsa ut min bok innan john blund kommer.







Påsken

Påsken kom och gick med storfrämmande. K och A har haft sin farmor och farfar här plus gammelfarmor och gammelfarfar. Barnens mormor har varit här och deras små morbröder och lillmoster. Nu känns det tomt utan dem alla... Men påsken har varit väldigt full asv händelser och det har varit mkt trevligt. Barnen är dock förkylda nu.

Dessutom har min Henna-gumma fått en liten dotter i påsk! En liten Angelika som är mycket lik sin storasyster =). Stort grattis!



Hej! Jag heter alexander och jag vill inte...

dsc01472 (MMS)

Hej! Jag heter alexander och jag vill inte gå och lägga mig! Jag vill bara kliva och klättra.


Glad påsk!

dsc00015 (MMS)

Glad påsk!


Gangsta rappah står och inventerar grytskå...

dsc00002 (MMS)

Gangsta rappah står och inventerar grytskåpetet istället för att sova!


Tjoflöjt

I söndags var vi till Renbergsvattnet och familjen Anklew. Barnen grillade på gården och vi blev bjudna på grillad älgfilé. Jag höll verkligen på att äta ihjäl mig. Har nog aldrig ätit så där gott kött i hela mitt liv tror jag! Det var så trevligt, så trevligt...

Idag har Kitty varit första dagen på sitt nya dagis och hon tyckte att det var jätteroligt! Efter dagis åt vi bullar ute i solskenet. Har kommit på att barnen är så snälla och lugna när man är utomhus. Nu äntligen uppskattar lilleman att vara ute också! Nu leker han också med pinnar och sånt. Han ligger inte bara i vagnen och skriker. Han är så stor att han till och med fick smaka bulla idag =).

I morgon kommer barnens farmor och farfar samt gammelfarmor och gammelfarfar. På torsdag kommer mamma och syskonen! Så det blir mycket påskmys och påskroligt =)


Här grillas det. Kitty leker med barnen Oden och Indra.







RSS 2.0