fetaostfylld fläskfile, baconinlindad spar...

dsc01071 (MMS)

fetaostfylld fläskfile, baconinlindad sparris, hela rödbetor fyllda med västerbottenost samt machesallad. Rödbetorna passar perfekt som alternativ till potatis! Tyvärr blev bilden inte så bra.


Rutiner

Vi har börjat få lite rutiner nu...
Så här kan ett dygn se ut:
8:00 Alexander vaknar och sedan vaknar Kitty mellan 8-9. Ska hon till dagis måste jag oftast väcka henne.
Vi ligger i sängen och myser, blöjbyten och påklädning.
9:00 upp och lagar frukost till oss.
10.00 Alexander ammar första gången.
11:00 Bus och blöjbyten.
12-16 Alexander ammar och sover sedan (3-4 timmar)
16:00 Alexander ammar och sedan blöjbyte och bus. Lagar middag.
18.00 Alexander sover igen ca 2 timmar
20.00 Alex ammar och är vaken ett tag
21.30 Godnatt.
22:00-8:00 Alexander vaknar och äter ca 2 ggr per natt. Vaknar ca 5 ggr (allt som allt) och vill försäkra sig om att mamma är i närheten. Somnar om direkt.


Skillnaden mellan Alexander och Kitty är att Alex ammar var 2-3 timme och gör det på 5-10 min (tillföljd av att amningsnappen är borttagen tror jag). Kitty ammade en gång i timmen dygnet runt och tog en halvtimme på sig. Typ. Det låter mycket men det är nog inte så långt från verkligheten.
Jag skulle önska att Kittsan gick och lade sig tidigare, men det är inte alltid så lätt att få en 2 åring i säng... Hon går och lägger sig runt 21.00 som det är nu och somnar inte alltid förän halv tio... Men sedan sover hon non stop i ca 10 timmar!
Så lite rutiner har vi fått och det är så skönt! Alex är snart 11 veckor. Stressen från de första veckorna är bortblåst och Kitty har vant sig vid sin lillebror.
Men, men nu kallar plikterna igen gott folk! Ha det så bra!

Never to small to rock!

dsc01066 (MMS)

Never to small to rock!


Förkylda...

Vi är förkylda allihopa... till och med lilleman, som har velat sova i min famn hela natten. Idag har han nästan bara sovit. Kitty är snorig, men annars lika full i bus. Synd att man inte kan skicka henne på dagis i morgon. Hon blir så understimulerad. Nu har hon dock farit på en kort cyckeltur med pappa, sen ska vi äta isglass och se på film och bara ta det chill...

taco-mys för sjuklingar! Blir LCHF om man ...

dsc01006 (MMS)

taco-mys för sjuklingar! Blir LCHF om man skippar nachosen, men vi unnar oss det idag. Ishockey på tv. Kitty har fått lördagsgodis och alexander han är nöjd med tummen i munnen!


kebabsallad med brieost, feferoni och hemm...

dsc00993 (MMS)

kebabsallad med brieost, feferoni och hemmagjord chilisås. Ett perfekt fredagsmys med LCHF tänk! Det var supergott! Äter detta framför Idol med familjen.


Från ur och skur till konstnärligt skapande

Idag är Kitty på utflykt med dagis i ösregnet! Finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder...
Jag var på föräldramöte på dagis i tisdags och vi blev bland annat informerade om den nya förskolan som Kittsans dagis ska flytta in på i vår. Det blir att gå från "ur och skur" till konst och skapande. Den nya förskolan är inriktad på att barnen själva ska få vara kreativa och konstnärliga och kunna måla, pyssla, snickra osv... på egna initiativ. Det kommer att finnas en övervåning med en stor atelje bland annat. Och så kommer det finnas olika stationer som alltid kommer att vara tillgängliga för barnen att arbeta/leka i när de vill. Förskolan kommer att rymma ca 80 barn! Med olika avdelningar så klart... Kitty ska vara på "rubinen". Jag tycker att det är grymt att barnen ska få kunna skapa saker på egna initiativ! Kul. Verkligen. *Gillar*.

Lillprins bus har inte sovit så bra i natt :(. Han har velat komma till famnen precis varenda kvart! Men det är för att han inte varit speciellt trött då han sovit så mycket under dagen... Idag ska han banne mig få vara vaken mer. Jag brukar låta honom sova som han vill, men då sover han 4-5 timmar i streck på eftermiddagen. Så jaa, jag kanske ska väcka honom om han sover för länge... Annars är prinsen, Kittys "lilljoj" (lillebror på kittyska, hon har svårt för "r", det blir "j"), en väldigt snäll bebis. Han knorrar inte lika mycket, lika med att magen är lite bättre =).
Jag och Nicko håller fortfarande på med LCHF-dieten, men jag vet inte om jag pallar med allt fett mera... Jag bara ryyyser när jag tänker på bacon och stekfläsk... Usch. Det är en sak att skippa sånt som innehåller mycket kolhydrater, det är inte det som är svårt... Det är fettet som börjar bli.... äckligt...
Nåja, det om detta... Nu ska jag glo in mina vänners bloggar!

xander har hittat sin tumme! Då behövs det...

dsc00974 (MMS)

xander har hittat sin tumme! Då behövs det ingen tutte...


Hemmavid

Vi var ju uppe i Kiruna för ett tag sedan. I 3 veckor gästade vi hos barnens farmor och farfar och det var superskönt att vara där och koppla av och få lite hjälp. Men det var ändå full rulle på oss och vi for runt överallt och hälsade på. Sedan var det skönt att kopmma hem. Men jag hoppas att det inte dröjer allt för länge innan vi åker upp igen. Jag skulle bjuda på bilder från vår tripp, men mitt stora ♥ har inte lagt dem på datorn så det får bli en annan dag. Ska även framkalla de bilderna, men jag har nyss skickat efter bilderna från Alexanders födelse samt sommaren och det är så mycket... Och inte gratis heller. Bilderna nedanför är i alla fall från Kiruna. Kitty på höstpromenad samt Alexander med morfar =)
Visst har Kitty en fin kappa?! Hennes far har sinne för mode. Det fattas bara matchande mössa till. Typ en Madicken-basker. Men jag har inte hittat nån än. (Här i Skellefteå är det förresten sommar än). Nya kängor köpte hon också =). Sådana som mamma ockaså vill ha!
Ja, men det ska komma fler bilder. På en större Alexander också, för jisses vad han har vuxit! Bara tiden vi var i Kiruna fick han valkar på låren. Goa, goa bebisvalkar =).

Alexander 2 månader

Jag hinner aldrig blogga nu för tiden, konstigt nog med två småbarn. Men jag har inte prioriterat bloggande alls. Snart ska jag dock bjuda på lite nya foton =). Men bloggandet har sin tid... Liksom katekesen och ostkaka har sin tid (enligt Emil i Lönnebergas mamma)...
Xander är två månader idag =), 5735 gram tung och 61 cm lång. Äter och sover som en liten bebis. En bra sak är att jag/Alexander äntligen slipper använda amningsnappen och då äter han på ett litet kick, istället för en halvtimme per gång =). Han sover bra på nätterna och bjuder oss på att sova ca 4-5 timmar mitt på dagen, vilket är skönt.
Nej, middag nu gott folk. Det var allt jag hade att bjuda på idag.
Later!

RSS 2.0