Små odågor

Barnen? Eller bissingarna? Kokoskorven får fyra elakingar i överkäken samtidigt, usch för det. Tänderna ploppar verkligen upp som svampar överallt. Visst, han har faktiskt inte verkat ha så ont just nu, men han panik-gnager på allt och blir väldigt frustrerad när han tappar det han biter på... Han är lika galen i att tugga på fjärkontrollen som Kitty var, lite lustigt faktiskt. En sakt till han gör, som Kitty också gjorde, är att när han ligger på mage så bankar han med ena benet i golvet. Kitty gjorde precis likadant. Är det något som alla bebisar gör?? Hmm. Typ alla bebisar säger ju Ah-go! Oavsett språk liksom... Jaja. Bäben ställer sig på alla fyra i alla fall, klara färdiga gå!

På vissa sätt är syster och bror. På andra sätt inte. Han har mer humör än vad hon hade som bebis. Men båda älskar också att bada. Utseendemässigt är de i bland lika varandra, och i bland inte. Men ofta blir man påmind om saker som Kitty gjorde när han gör det (som det där att banka med benet i golvet och tugga på fjärrkontrollen)

Samt se nedan... =)






på väg till sunny hill. Vi kom ut utan att...

dsc01374 (MMS)

på väg till sunny hill. Vi kom ut utan att bebisen (han är där inne fast han syns inte) storknade och utan att tvååringen blev en blöt fläck på golvet, helt otroligt!


Bilder från Kiruna dec 2011



Det är tandjävlarna!

Fler tandjävlar i prinsens mun! De ploppar upp som svampar... Nu kan man se två "vampyr-bissingar" och en på g i underkäken också... Det är därför! Min bebis är inte trasig eller så, han plågas av tandjävlarna! Min stackars lilla pojke... Tänk om man kunde ta över...! Han har så ont i bland... Men, men. Han är glad också. Och han kryper nästan. Han ålar sig fram överallt och har nu börjat att på allvar försöka ta sig upp på knä. Så snart kryper han nog iväg... Fasen vad fort han blir stor!

Kokoskorven

Idag har det inte varit riktigt bra med lilla kokoskorven... Han har varit ledsen och skrikigt i högan sky. Men varför? Ont i magen? Han åt definitivt inte den mjölkfria vällingen, utan har fått semper ersättning som vanligt, men han har varit glad och nöjd, haft bra mage och exemen försvann... Dock åt han upp paketet med mjölkfri gröt, tills i går då han fick gröt med mjölk i... Den har han ätit i går kväll och i morse... Men han borde väl reagerat på ersättningen i så fall (som han fått i 3 månader) eftersom den baseras på komjölk...? Han var glad fram till lunch då det lilla helvetet bröt ut... Jag trodde vi skulle få åka till akuten med honom, som han skrek. Han grävde sig frenetiskt i munnen, och ja det syns att det kommer fler bissingar... Men så enkelt är det inte, för han höll sig för ena örat också... Men om det är tandsprickning så kan det säkert stråla ut till örat..? När han lugnat sig fick han bada och då var han jätteglad och plaskade för fullt. Sedan var han ledsen igen. Nu sover kokoskorven i alla fall... Vi får väl se hur det blir i natt och i morgon.

Kitty sover ju i eget rum och vi har lyft ut föräldrarsängen, men hon kommer ofta till oss vid 06 och ska sova med oss. Det kan bli ganska så trångt eftersom lillebror brukar ha hunnit komma till vår säng, eller så vaknar han när hon kommer och vill också komma... Vi som har en mindre dubbelsäng nu... Det blir som sagt  trångt, men det är ganska mysigt... Alla brukar somna om och sedan sover vi som små grisar till 8.30 ungefär... Underbart! Oftast.

I helgen har vi bland annat varit och fikat på Stigs och så har vi målat tavlor för hela slanten. Det blev mycket färg till vårat vardagsrum =). Kitty brås på far sin när det kommer till det konstnärliga, det märks! =)

Nä, sova nu, annars vore man en idiot... Livet som tvåbarnsförälder är minst sagt intensivt... En trotsar gärnet, en skriker... Men trots det, det finns så många härliga ögonblick som sätter guldkant på kaoset i tillvaron.


För det mesta en glad kille!


Moomin! Xander har en jättefin moomin dres...

dsc01367 (MMS)

Moomin! Xander har en jättefin moomin dress, men hur lätt är det att fota en flaxande bebis? Jag och lillprins bus har passat på att bada medan storasyster är på dagis.


Utflykt Stadsbiblioteket!

Idag har familjen Fjellborg varit på stadsbiblioteket och lånat en herrans massa böcker! Barnböcker, biografier, konstböcker, matböcker och tidningar. Stadsbiblioteket är jättestort och fint och har allt =). Jag och Kitz har läst hela kvällen.

Gissa förresten om vi har roliga barn! Nu i eftermiddags när Kitty och Xander låg bredvid varandra i vår säng, så tog lillprins bus ut tutten ur sin egen mun, sedan tog han ut Kittys tutte ur hennes mun, plopp!, sa det. Men hör och häpna, efter att han dragit ut hennes tutte så tar han och stoppar in sin egen tutte i Kittys mun! Hon var inte på humör, jag skrattade men hon blev skitsur. Hon förstod inte alls det roliga i det ;). Nu förra natten har prinsen enträget försökt stoppa in tutten i sin fars mun också ;)

Men Kitty är också charmig, idag frågade hon "mamma, vars kommer monster ifrån?". Gulligt, men... det har varit mycket "var är monstrerna?" och "finns det drakar i skogen?". Hon kan inte riktigt förstå det där med "på låtsas".

För övrigt är nog prinsen inte mjölkallergiker... men jag ska inte hugga det i sten än.

Busungarna



Tut tut här kommer vi med puffar som är rostade i honung!



TJA på er!





hittade en one piece till Kitty på lindex....

dsc01359 (MMS)

hittade en one piece till Kitty på lindex. Den ska hon mysa i till barbie-filmen. Jag vill också ha en one piece! Ska kolla efter det till hela familjen på nätet.


Far och son


6 månader!

Tänk att vår prins Bus redan är ett halvår (officiellt på onsdag den 18:e). Vår goa, goa kille som kom nyss! Det var ju nyss!! Men ett halvår har alltså gått på något vis... Idag var Xander på 6-månaders kontroll och fick de dumma sprutorna. Han har en matchvikt på 8730 g och är 70 cm lång, en stadig kille med andra ord. Han drar 80 i kläder i också. Det tråkiga är att vi misstänker mjölkproteinallergi (ojämn mage och exem, kinkighet) så nu ska han prova mjölkfritt dårå... Han fick även två salvor till sina exem. Stackars prinsen... Apotekets mjölkfria välling är "jätteäcklig" (skulle Kitty ha sagt), men den är verkligen just äcklig... Dessutom kostade en burk 217 kr... Men om det visar sig att han blir bättre i magen av den så ska han få den på recept och då blir det billigare... Som tur är så äter han inte så mycket välling nu när han har börjat med smakisar. Och han älskar gröt. Har provat att ge vällingen nu i kväll och då åt han... Men han var jättehungrig. Varför är jag grymt skeptisk till att han kommer att äta den... Han vägrar majsvälling och tom det är mycket godare... Sen har de stoppat modifierad majsstärkelse i vällingen (för annars skulle inget barn i världen lära sig äta den, man måste helt enkelt lura hjärnan att det är gott). Vuxna ska inte äta sådant som innehåller modifierad majsstärkelse och barn ska definitivt inte äta det. Och nu ska jag ge bebisen det som jag verkligen försöker undvika för egen del och till Kitty... Modifierad majsstärkelse, som ofta finns i godis (och barn-yoghurt), blir enbart tillagt för att man ska bli beroende... Dessutom kan det göra att man lättare blir beroende av annat skräp... Nej usch och fy... Vi kan ju bara hoppas att Xandson inte är allergisk! Men, men... tredje tanden är på g också. Kanske är det bara det som spökar?! Idag har vi för övrigt varit och ätit thai-mat och jag höll på att äta ihjäl mig! =)

Nu ska jag se klart en film som jag påbörjat idag, så man får göra om man vill se film, dela upp den! =)

Puss

Trött...

barnen somnade i alla fall innan 22.00 i kväll... Kitty vill aldrig gå och lägga sig (men sover själv i eget rum nu), Xandson vill inte lägga sig när han hör storasyster... Då ligger han med stortån i munnen och låter "OOOooooiiiiiihhhh", kastar i väg tutten men kommer på att han absolut vill ha den! Han sover i egen säng nu, men är något skeptisk till att somna om där efter att han ätit på natten... Ska han inte sluta äta på natten snart??!! Vill man ha egen tid så får man vänta ut ungarna... och man lyckas i bland. Bara att få läsa en stund på kvällen, det är ju viktigt!!! Men allt har sin tid... Vart tog förresten min lilla bebis vägen? Det här gossebarnet har tänder, äter köttfärssås och sitter själv... Kitty har också blivit så stor... och klok! Men pottan vill hon inte gå på... Men till något annat, i dag fick jag hem papper om att jag måste förnya körkortet eftersom jag heter något annat nu... =). Det känns fortfarande ovant... Måste öva på min nya namnteckning =)

Go natt! ;)

Från bröllopet










Kiruna

Det har gått si sådär att hålla liv i denna blogg. Men NU har vi köpt dator!!! För er trogna läsare som finns kvar har jag lite bilder från kiruna:





Gott nytt år!

Jag vet att det finns några som fortfarande vill läsa min blogg... Jag kan glädja er med att det blir lättare för mig att blogga när vi kommer hem eftersom vi har fått en dator =). Dessutom så fick vi ju en systemkamera i bröllopspresent och den kommer vi troligtvis använda flitigt! Nyårsafton var mycket trevlig med väldigt god mat och några raketer för Kittsans skull. Hon var bara lite rädd för fyrverkerierna (eftersom vi hunnit skjuta raketer med henne på kvällen). Alexander sov sig igenom tolvslaget... Om ett par dagar bär det av hemåt för familjen Fjällborg och det ska bli ganska skönt. Det har varit en otroligt händelserik och rolig december månad. Det har varit ganska intensivt också, så det ska bli skönt att komma hem till vardagen igen...

(Det går inte att ladda upp bilder från den här datorn, så ni får se sedan!)



RSS 2.0