VAB-dagar

Har varit hemma med Gullefjun onsd-tords. Kitty är förkyld. I natt hostade hon och hostade och hostade och hostade och hostade... jag höll på att bli galen! Stackers liten. Inte hjälpte det med hostmedecin heller. Jag tog på mig vabben denna gång eftersom att Nicko har vabbat så mycket. Men jag hade egentligen inte ro att göra det. Sedan ringde de från jobbet och sa att jag måste komma, "akut"-ärende på mitt område... Men jag sa att jag kommer på fredag. Jag har njutit av dessa mitt-i-veckan-dagar med Kitty. Men jag har också haft jätteont i fogarna och försökt passa på att vila. Det har hjälpt! Men det behövdes två dagar. Jag vet inte vad jag ska göra... Jag ska jobba till 17/jun. Det bara måste gå... Men det är rent utsagt som att nån har slagit på mitt bäcken med slägga när det är som värst :(.

Det är inte lika rosaskimrande att vara gravid denna gång. Det var mycket lättar fysiskt med Kitty. Skrev examensarbetet när jag väntade henne och kunde vila när jag ville. Den här gången vet man också vad det är man går och väntar på, det känns mer "på riktigt". Så väntan känns längre. Det är 3 månader kvar till BF och det är en oändligt lång tid... Som man ska ha ont... som man ska vara tjock... Det är ju värt det i slutändan. Men just nu är jag bara leds... Och som vi längtar efter lillepalt! En liten bror eller en liten syster som ska sova på ens bröst, snutta tisse, bajsa gult, spy, le mot oss och vara alldeles underbar =)

Idag har vi tvättat massor. Kitty har fått en stor låda kläder av mormor. Kläder som lillmoster Frida haft. Hur fina kläder som helst. Sedan fick hon ju även en stor klädpåse av fammo på klädbytardagen. Så nu har hon en helt ny garderob att växa ur... ;)

Stödstrumpor! Är bekvämt och kan till och ...

dsc00669 (MMS)

Stödstrumpor! Är bekvämt och kan till och med vara ganska så snygga! Nu ska jag inte få så svullna ben och förhoppningsvis slippa kramper i benen på natten!


Klädbytardag

Har jag och svärmor varit på idag! Fyndade massor med fint till både Kitty och lillep♥lt. Kottarna tackar farmor för en stor påse med kläder! Bebiskläderna i stl 56 såg helt oanvända ut och kostade 5 kr st. Helt värt! Tänker på vad allt detta hade kostat i butik... Önskar att det vore klädbytardagar oftare!

Kittys rum blev jättefint med nya tapeter och Nicko har även gjort tygtavlor till hennes rum! Jag ska visa när vi fått ordning på allt. Just nu har vi ju gäster i rummet.

SAIK vann mot Luleå idag! I morgon ska vi titta när Johan spelar innebandy!

Later!




Sjukgymnasten sa...

... att jag har foglossningar på vänster sida. Det visste jag redan. Nu har jag fått massa övningar och ett återbesök om två veckor... Det är så det känns, allra mest på vä. sida av ryggen och rumpen. Det hugger. Nu har jag även fått ordination på att gå och köpa mig ett par stödstrumpor i morgon... Har redan vätska i benen... sockarna stryper mina smalben... Jag kan i alla fall ta på mig stödstrumporna och vara glad... Hade jag inte fått på mig dem hade jag fått be en kollega skriva ett beslut åt mig. Det skulle stå "hjälp med stödstrumpor morgon och kväll". Men då hade jag fått en omvårdnadsavgift på 600 kronor... (!) Jag vaknade 05.50 i går morse av att jag hade megakramp i ena vaden. Jag trodde att jag skulle dö. Så där var det när jag väntade Kittan också... Man får liksom lite panik när man vaknar med kramp. Har fortfarande ont i benet ;(. Var lite skraj för att vara ute och köra i går, tänk om jag får kramp i benet efter motorvägen? Vad gör jag då? I morgon måste jag upp tidigt för att köra min tjänstebil till bildoktorn. Ni som har mej på "fejjan" vet ju att jag försökte backa med 6:ans växel i garaget och krossade extraljusen mot väggen... Jag vet vad en del av er tänker "Sara och bilar...". Jo tack. Jag vet.

Kitty ska få sitt rum tapetserat i morgon! Det kommer en gubbe 06:50 i morgon. Hon kommer få så fint! Vi håller fortfarande på och "boar" för fullt. Idag kom det upp en "grindjävel" till slut... Jag hade kommit ihåg att låsa dörren i går... Men inte att stänga den...

Löning i morgon dårå. Men just nu är det så sjukt mycket utgifter. Unnade mig i alla fall att skicka efter en klänning... Nåt ska väl jag också få? Jag äger inga fina skor för tillfället, inte som det går att gå i... Jag vet inte när jag köpte underkläder senast och jag har ingen väska... Men Kitty har saker. Och kläder. Det har lillepalt också... Så är det att ha barn, man unnar mestadels dem... Sig själv glömmer man bort. I morgon har Kitty ett stort paket att hämta på bussgods från sin mommo! ;) Jag vet vad det är i...

I morgon får vi besök av Kits fammo, faffa och farbror ;) över helgen!

Morsanklänning jag beställt från H&M. 299 kr.

Vad tycks?


Barndesign

Jag har hittat två coola saker som jag skulle vilja ha till kottarna. Jag sökte egentligen efter en annan sittpuff som ser ut som en blomma. Jag hittade inte den, men den här var också najs tycker jag!

Sittpuff barn



Kan köpas från www.knoddenoknyttet.se och kostar 1095 kr.



Sweetcake

En kakform att bada i eller ha som liten sandlåda.
Design av Beerd van Stokkum.
H 27 cm, D 72 cm.
kan beställas på www.kgdesigne.se och kostar ca 1500 kr.

Jag vill ha!








Tänk att man har en karl som har maten på ...

dsc00666 (MMS)

Tänk att man har en karl som har maten på bordet när man kommer hem från jobbet! Färskpasta, kycklingfile i vitvinssås och färska wookade grönsaker. Mums! Nicko är så himla duktig!


Vecka 26

Vecka 26 (25+1)

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.

källa: www.gravid.se

Jag har tid hos sjukgymnasten på torsdag nästa vecka. Nu har jag även fått problem med ischias. Kul... Men en bra grej är att jag får vara kvar på jobbet och jag kommer att få byta kommundel. Har haft Jörn/Boliden och nu ska jag få ett annat som ligger närmare stan! Det är ändå lite mer än 6 mil till Jörn så jag är glad att slippa köra så långt. Så ska jag jobba så läng det bara går. Och jag hoppas verkligen att det ska gå! Jag ska ju helst kunna jobba till mitten av juni, då en sommarvikarie kan ta över. Å andra sidan hade jag velat vara ledig i juni...
Men vi får se hur det blir...

Nu har vi på mindre än en månad skaffat syskonvagnen, vaggan och bilen... Undrade just varför jag känner mig så jävla fattig.... Och varför jag åt potatisburgare med hickorysås till lunch... Undra. Tur att Nicko jobbar häcken av sig i helgen. Man måste...

Kitty har blivit så himla STOR! Jävlar i lådan vad hon förstår mycket nu. Man kan ju ha en konversation med henne! Hon svarar "ja" eller "nej" på frågor. Hon säger vad hon vill ha "tutte!" eller "kaka". Idag sjöng hon (efter att jag sjungit "här dansar herr gurka") "Gurka, baka kaka!", sjöng hon... Och så sjunger hon "blinka, blinka" och blinkar med fingrarna... Klappar mamma på magen och säger "bebis" gör hon också. Och sedan ska hon alltid titta under min tröja för att se om det är någon bebis där... Kitson har en väldigt hög charmfaktor! Nu sover hon. Jag ska passa på att snaska lite godis... Nicko jobbar tills i morgon så det blir bara jag och Kittan som myser på i kväll...

Hej


MVC, kön, cravings vecka 25

Lillepalt v 25

Blodtryck
120/70
symfus-fundus: 24 cm (måttet på livmodern)
fosterljud: 142 (150) snabba små hjärtslag/minut
järnvärde: lite för lågt 
matchvikt:  Ψω¿&&∂≠Ψ ωæ≠ε!!!!!

Kitty v 25

Hittar inte vart jag har skrivit ned hennes v 25. Annars ska jag försöka jämföra lite.
 
SF: samma 24 cm
fosterljud: samma
järnvärde: lite för lågt
matchvikt: vet inte exakt, men jag tror inte det var lika mkt...

Skrock och kön

Kitty: (test från vecka 25)


Är det en kille?

(x) Koppen lyfter du i örat för att dricka
(x) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost
(x) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
(?) Ringen i snöret över magen pendlar
( ) Brösten är olika stora
( ) Brösten har blivit mycket större
( ) Du var knappt illamående i början
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
( ) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
(?) Du visar handryggen när du visar händerna
( ) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
(x) Samlaget var kort och snabbt
( ) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dej
(x) Du gick upp lite i början
( ) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
(x) Du känner dig bekväm i din mammakropp
( ) Du har mycket halsbränna

7 x


Är det en tjej?

(x) Lite eller ingen halsbränna
(x) Du känner dej oattraktiv
(?) Babyn hickar mycket
(?) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
(x) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
( ) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg
( ) Du sover helst på din höger sida
( ) Ditt hår är tunnt och matt
(?) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
(x) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen
(x) Håret växer som vanligt på benen
(x) Bebisen ligger lågt i magen
(x) Fötterna känns som vanligt
( ) Du äter gärna mackans mitt
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
(x) Du var illamående i början
(x) Brösten har blivit lite större
(x) Brösten är lika stora
(?) Ringen i tråden cirkulerar över magen
(x) Du har grumlig och blek urin
( ) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
(x) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x) Du älskar citrus frukt och apelsinjuice
( ) Koppen greppar du runt om för att lyfta

16 x

7 x på kille och 16 x på tjej. Det blev en tjej!

Lillepalt:

Är det en kille?

(x) Koppen lyfter du i örat för att dricka
(x) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost
( ) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
(?) Ringen i snöret över magen pendlar
( ) Brösten är olika stora
(x) Brösten har blivit mycket större
( ) Du var knappt illamående i början
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
(x) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
(?) Du visar handryggen när du visar händerna
( ) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
(x) Samlaget var kort och snabbt
( ) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dej
(x) Du gick upp lite i början
( ) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
(x) Du känner dig bekväm i din mammakropp
( ) Du har mycket halsbränna

8 x


Är det en tjej?


(x) Lite eller ingen halsbränna
(x) Du känner dej oattraktiv
(?) Babyn hickar mycket
(?) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
(x) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
( ) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg
(x) Du sover helst på din höger sida
(x) Ditt hår är tunnt och matt
(?) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
( ) Din mage är bred
(x) Du har en platå på magen
(x) Håret växer som vanligt på benen
(?) Bebisen ligger lågt i magen
(x) Fötterna känns som vanligt
( ) Du äter gärna mackans mitt
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
(x) Du var illamående i början
( ) Brösten har blivit lite större
(x) Brösten är lika stora
(?) Ringen i tråden cirkulerar över magen
(x) Du har grumlig och blek urin
(x) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
(x) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x) Du älskar citrus frukt och apelsinjuice
( ) Koppen greppar du runt om för att lyfta

17 x

8 x på kille 17 x på tjej. Alltså 1 x mer på kille och 1 x mer på tjej denna gång... Hmm, tror inte att det kan bli så mycket annorlunda när jag gör det testet, det är ju snarare jag och min kropp än bebisen och vem han/hon är.

Cravings:

Lillepalt:
Hickorysås, apelsinjuice, cocacola, Ica- sallads buffe, semlor, butterbulla, gröt av alla sorter.
Kitty: Leverpastej, smörgåsgurka, havrekakor, havrekakor, havrekakor, hickorysås, apelsinjuice. Chokladsås.

Typ samma saker. Blir helt beroende av apelsinjuice. Kan dricka 2 liter per dag. Lätt. Försöker dock att inte göra det. Sen är det lite märkligt att jag vill dricka hickorysås. Typ halsa det. När jag väntade Kitty så halsade jag chokladsås en gång. Rätt äckligt egentligen. Vad hade/har du för cravings?








Vecka 25

Nu är jag i vecka 25, bara 16 veckor kvar till BF. På måndag är det MVC-besök. Det första sedan inskrivningen. Ska ta prover, mäta magen och lyssna på lillhjärtat. Och så hoppas jag att jag får med mig ett foglossningsbälte... Jag har ONT! Jävla skit! Det blir alltid mycket värre på helgerna när jag bär, lyfter och byter och klär på... Ni vet en 1,5 åring springer dit näsan pekar och gör som hon vill. Då är det inte lätt... Jag vill ju vara ute med Kitty. Vi har varit ute två gånger idag och hon går själv och är jätteduktig, men hon går som sagt dit näsan pekar och inte alltid dit jag vill att hon ska gå... Och klä på sig brukar hon inte gilla... Det är som att klä på en vild iller i bland... Och då blir jag sängliggande sedan... :(. Spelar ingen roll att jag ber Nicko klä på och lyfta upp i vagnen och sånt. Det gör han ju, men jag måste ju också, han är ju inte hemma och med jämt. Tro mig, foglossningar är verkligen inte kul! Än så länge går det bra att jobba, visst känns det som att jag sitter på ett spett när dagen börjar närma sig sitt slut, men det går.

Ska även berätta att vi har blivit bilägare nu i helgen! Har köpt en Mazda 626 av en kompis! Så nu kan vi fara på stan, Leos lekland och Solbacken! Känns som ett måste att ha bil till sånt nu när det snart är två småfisar. Visst har vi klarat oss med att lasta vår Taikon-vagn när vi gått och handlat... Men nu känns det inte som någon bra idé. Det går inte heller nu när jag har ont. Och syskonvagnen på bussen det vete katten alltså... Så tänkte vi. Nu har vi bil och det blir enklast så. Fast det kostar... Men det känns som att vi måste.

Vecka 25

Kroppen:
Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Boktips inför förlossningen
”Att föda” och ”Att möta förlossningssmärtan” av Gudrun Abascal
”Förlossningsrädsla” av Berit Sjögren
”Rädd att föda: din väg till att våga” av Leni Söderberg och Nicole Silverstolpe
”Innan du föder: en inspirerande guide till den nya psykoprofylaxtekniken” av Anna Wilsby

 källa: www.familjeliv.se


Söndagsmiddag

I dag kände vi för att lyxa till det lite extra. Så klart är det Nicko som har kockat! Jag åt, för två eller tre typ. Det var supergott!

Rullader
Ryggbiff fylld med philadelphia ost, bacon och örter

tillbehör:
Paprika fylld med dito
fikonglaserade körsbärstomater
hickorysås, beasås och fransk senap
grönsaker och sallad



Nu ska vi ladda för att se lite film och hålla helgen vid liv i några timmar till.


Babylagunen

I går var vi till babylagunen på Eddabadet. Kitty fick plaska runt och leka, äta mjukglass och bara ha roligt =). Mamma hade också roligt. Men sedan blev mamma sängliggande resten av dagen... Hade så ont i ryggen att jag knappt kunde gå efteråt. Men det var det värt. Det är så underbart att se denna genuina gädje hon utstrålar... Ni skulle ha hört lyckotjuten, hehe.



Annars har helgen bara varit bra. Men aldeles för kort... Jag läääängtar så till sommaren!!!


Bebishotell

Vecka 24 (i morgon)

Tror bestämt att magen är större nu än i vecka 24 med Kittan. Men jag inbillar mig i alla fall att jag inte är lika "rund om kinderna". Har fortfarande inte vägt mig sedan inskrivningen. Men tja, magen blir nog dubbelt så stor som det här. Det är ju ändå 17 veckor kvar till BF. Får man mindre bristningar med andra barnet? Har inte Kitty redan töjt ut min hud? Jag tycker själv att magen även var bredare med Kittan, den känns mer rund och "putig" nu. Bebisen ligger i alla fall långt fram och moderkakan ligger i bakväggen. Känner hela tiden hur lillepalt håller på med sitt där inne och, precis som när jag väntade Kitty, så kan jag känna hur fisen där inne gör frivolter... Låg på rygg i sängen och kände hur fisen gjorde en kullerbytta... Det är nästan lite läskigt... Men det som är fantastiskt är ju att lillepalt reagerar jättestarkt på Kittys röst, speciellt när hon är högljudd... Och när Nicko plötsligt kommer in i rummet och börjar prata så är det så också, då börjar lillepalt sparka...


Otursdag...

Lilltösen har ramlat på dagis och fått blått öga. Det gör ont i en mamma när sådant händer! Mitt lilla ♥... Jag skyndade mig hem från jobbet, men då hade Nicko tagit med Kitty för att köpa en korv. Hon ska få en jättekram när hon kommer hem!

Men!!! Så ringer Nicko nu och säger att ett däck på vagnen har expolderat! Vad faan!!! Tur i oturen att de är på Solbacken, så kan de gå in på Barnens Hus och se vad som kan göras åt det... En olycka kommer ju som bekant sällan ensam...

Själv har jag lite svårt att smälta att mina favoritband spelar i Umeå till helgen. Dark Tranquillity och Samael. Det svider i min starkt fördärvade metal-stjäl!!! Men vad ska jag göra. Jag är inte där i mitt liv just nu. Jag är småbarnsmamma och bebishotell. Jag får väl gå på konsert när småbusen blivit större... Men lite bitter får jag väl vara... Det går inte att vara optimal jämt... Attans! ψ ψ ψ


Hallå där!

Sedan i lördags har vi haft besök av Kittys fammo och faffa! Tyvärr åker de hemi morgon. Men vi har fått ha dem i ett par dagar i alla fall och Kitty har fått umgås med dem. Det är så tråkigt alla dessa mil mellan oss... Det blir inte så ofta som man velat. Vi har umgåtts hemma och varit på stan. Nu är de på hockey. Heja SAIK!

Det är mycket på jobbet. Hjärnan kokar nästan över efter en hel arbetsdag. Tror att jag har några utbrända synapser... Hur väl jag än trivs så smyglängtar jag till sommaren och ledigheten. Det är bara tre månader kvar som jag planerat ska jobba. I juni ska jag bara slappa och göra saker med Kittan.

Kittan och mamma hälsar på pappa på jobbet.



Ciao!


RSS 2.0