Barn 4

Många är de som har kritiserat stängningen av barnavdelningen i Skellefteå under sommaren. Barnen har flyttats till Barn 4 i Umeå. Det som då har hänt är att det varit överfullt på Barn 4 i stället. Jag har läst om detta i Norran under sommaren och i dag stod det att nyfödda och svårt sjuka bebisar fått flyttas tillSunderbyn och Stockholm. Det har även varit så att personalen har fått jobba långa skift och att det har gått en sköterska på tre bebisar. Det ska annars vara en sköterska per bebis. Detta har ju så klart mött mycket kritik. Jag kan tro det! Tänk att det handlar om sjuka (allt i från lindrigt till svårt sjuka) bebisar och att det kan vara stora risker om personalstyrkan är för liten och att de fått jobba för långa skift. "Det har varit överbeläggningar, brist på specialistsköterskor och personalen har varit trött och slutkörd", står att läsa i Norran idag. Att Skellefteås barnavdelning varit stäng och barn fått åka till Umeå, Sunderbyn och Stockholm har dessutom blivit ännu dyrare!
http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/article1075059.ece

Jag tycker att det är rent skit vad de håller på med. Vår lilla Kitty var inlagd på Barn 4 i samband med att hon föddes. Knappt en vecka, men nog så omtumlande. Hon hade en infektion och hade svårt att syresätta sig ordentligt. Personalen där var jätteduktig och hade tid och det var ett stöd man verkligen behövde i en så omtumlande situation. Nu var inte Kitty jättesjuk, men flickan som låg bredvid henne vägde vid födseln endast 800 gram. Jag tyckte ändå det var jobbigt att inte få ha Kitty på nätterna, inte få åka hem och bara gosa... Blev utskriven från BB efter en natt och några timmar på förmiddagen och det var inte optimalt kan jag säga. Det var jobbigt och oförberett. Tänk om de hade skickat oss till Stockholm i det läget. Eller den lilla flickan som låg bredvid Kitty... Det låter också väldigt skrämmande rent ut sagt att de haft brist på specialsköterskor och att personalen varit slutkörd. Att det dessutom varit aldeles överbelagt. Barn 4 är ju inte någon stor avdelning och när vi var där satt föräldrarna nästan i famnen på varandra och då var det bara fem barn i vårt rum.

Barn 4 6-9/8-09




Kommentarer
Postat av: Henna

hojja så ska det ju absolut inte vara. hoppas dom inser vad dom gör snart och att det blir bättre snart. så glad att dom inte gjorde det beslutet när ni var där <3

2010-08-04 @ 17:49:23
URL: http://henkos.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0